Vrijzinnig Protestantse Gemeente

Geloven is iets persoonlijks

Adres
Vrijzinnig Protestantse Gemeente
Burgemeester Colijnstraat 24
2771 GD, Boskoop

Vrijzinnig Protestantse Gemeente (VPG)

De VPG wil voor Boskoop en omstreken een ontmoetingsplaats zijn voor mensen die zich willen laten inspireren door religieuze en wijsgerige bronnen.

Reeds in het begin van de 17e eeuw ten tijde van de geloofsstrijd tussen de remonstranten en de contra-remonstranten was er sprake van een remonstrantse geloofsgemeenschap in Boskoop. De eerste remonstrantse predikant werd in 1655 aangesteld. De remonstrantse kerk is een van de oudste geloofsgemeenschappen in Boskoop.
Het remonstrantse gedachtengoed, waarvoor kenmerkend is dat men ruimte geeft aan een ieder die, met behoud van zijn of haar eigenheid en respect voor die van een ander, op zoek wil gaan naar een aktuele manier van geloven, is dus al heel lang in Boskoop aanwezig. De remonstrantse kerk behoort hiermee tot de groep van vrijzinnige kerken. De remonstrantse kerk in Boskoop is in 1967 samen met de Boskoopse afdeling van de VVH opgegaan in de Vrijzinnig Protestantse Gemeente (VPG).

Onder de oudere Boskopers staat het kerkgebouw aan de Burg.Colijnstraat nog steeds bekend als 'de Remonstrantse kerk'.

E-mailadres weergeven
Prijs / kwaliteit Service Ambiance
19-01-2017 12:45 AcJfNSEWyDvFGJ JaaPdjCLU  

u6ZdNd eiokgnwdsgdl, [url=http://skabsjqoqokd.com/]skabsjqoqokd[/url], [link=http://pthyzgniajmf.com/]pthyzgniajmf[/link], http://wtfapswooflc.com/

28-10-2016 16:07 Marianne de Wit boerenzwaluw@hotmail.nl

Goedemiddag,

Ik zou graag met mijn vriendin zaterdagavond 29 oktober a.s. naar de Beatles willen gaan in het kerkje, maar ik weet niet of ik vr een zaterdag kaartjes moet kopen, ik weet ook geen telefoonnummer.
Kunt U mij verder helpen?

Met vriendelijke groetjes
Marianne de Wit.

09-12-2014 06:12 nmyGvIVcJTfeaLWbFX lKyVXpmjhQPAo  

YSI3ZC uumgolwwyubq, [url=http://vpzlqsgkkmfn.com/]vpzlqsgkkmfn[/url], [link=http://lsnplllamroq.com/]lsnplllamroq[/link], http://uaocqkdvuvbx.com/

© inBoskoop.nl — Ga naar de desktop versie