Verbouwing Floravita start medio augustus 2020

17 juli 2020 - 09:42  •  inBoskoop.nl  •  reacties
Verbouwing Floravita start medio augustus 2020

Medio augustus 2020 start de verbouwing van Floravita. De bewoners zijn verhuisd naar de tijdelijke huisvesting in Gouda en Moordrecht. Met de renovatie wordt Floravita getransformeerd naar een toekomstbestendig verpleeghuis. De bouw zal naar verwachting 14 maanden in beslag nemen.

De verbouwing van Floravita is noodzakelijk. De huidige tweepersoonskamers worden omgezet naar eenpersoonsappartementen. Dit betekent dat er voldoende ruimte is om complexe zorg te kunnen bieden, en meer privacy mogelijk is. Ook gaat Floravita over naar kleinschalig wonen. Dit betekent dat er van afdelingen wordt overgegaan naar kleinere woongroepen, verbonden aan huiskamers en buitenruimtes. Juist de afgelopen tijd met corona is duidelijk geworden dat de transitie naar eenpersoonsappartementen en kleinschalig wonen van groot belang is in de zorgverlening.

Tijdelijke huisvesting

De bewoners van Floravita wonen tijdelijk in Moerdregt (Moordrecht) en in De Rietkraag (Gouda). Zowel in Moerdregt als in De Rietkraag krijgen bewoners de beschikking over een eenpersoonskamer. Vanwege corona is de verhuizing van de bewoners van Floravita in Boskoop een aantal maanden vertraagd. De versoepeling van maatregelen maakte een verhuizing weer mogelijk. In nauw overleg met de GGD kon de verhuizing onder strikte RIVM- richtlijnen plaatsvinden. De Dagbesteding blijft in Boskoop, deze is gehuisvest in het naastgelegen wooncomplex Parkzicht. 16 cliënten kunnen van maandag tot en met vrijdag van deze ondersteuning gebruikmaken.

Uitkijken naar nieuw Floravita

Directeur Taco van Delft kijkt uit naar het vernieuwde Floravita. “In het derde kwartaal van 2021 hopen we terug te zijn. Dan staat er een huis met eenpersoonskamers, waar zwaardere verpleeghuiszorg mogelijk is op kleinschalige afdelingen. Een open gebouw, met een centraal punt beneden in de hal, waar ook buurtbewoners van harte welkom zijn.”

Fotograaf: Google Street View
© inBoskoop.nl — Ga naar de desktop versie