Eerste mijlpaal nieuwe Floravita

26 oktober 2020 - 12:33  •  inBoskoop.nl  •  reacties
Eerste mijlpaal nieuwe Floravita

Het vernieuwde Floravita heeft de eerste mijlpaal bereikt. De heipalen van de nieuwe entree zijn geplaatst, waarna de fundering is gestort. Deze fase markeert de start van de opbouw, na een periode van sloop.

De renovatie van Floravita is gestart op 13 augustus 2020. De eerste maanden stonden in het teken van sloopwerkzaamheden. Alleen de constructieve vloeren en muren bleven staan. Binnen deze contouren wordt Floravita volledig gerenoveerd. Naast de vernieuwde binnenzijde, zijn er ook uitbreidingen. Zo worden er extra balkons geplaatst, waardoor bewoners meer woon- en leefruimte krijgen. Daarnaast krijgt Floravita een typisch Boskoopse entree, die is geïnspireerd op het kwekersdorp.

Meer privacy en rust

De verbouwing van Floravita is noodzakelijk. De huidige tweepersoonskamers worden omgezet naar eenpersoonsappartementen. Dit betekent dat er voldoende ruimte is om complexe zorg te kunnen bieden, en meer privacy mogelijk is. Ook gaat Floravita over naar kleinschalig wonen, wat inhoudt dat er van afdelingen wordt overgegaan naar kleinere woongroepen, verbonden aan huiskamers en buitenruimtes.

Tijdelijke huisvesting

De bewoners van Floravita wonen tijdelijk in Moerdregt (Moordrecht) en in De Rietkraag (Gouda). De Dagbesteding is wel in Boskoop gebleven. Deze is gehuisvest in het naastgelegen wooncomplex Parkzicht. Zestien cliënten kunnen van maandag tot en met vrijdag van deze ondersteuning gebruikmaken.

Voorspoedige planning

Directeur Taco van Delft is blij met de vorderingen van het vernieuwde Floravita. “De planning verloopt voorspoedig. In het vierde kwartaal van 2021 hopen we terug te zijn. Dan staat er een huis met eenpersoonskamers, waar zwaardere verpleeghuiszorg mogelijk is op kleinschalige afdelingen. Daarnaast blijft Floravita een plek om elkaar te ontmoeten en te genieten van de gezelligheid. De gastvrijheid voor bewoners, bezoekers en ook buren blijft gegarandeerd. Zij zijn in het nieuwe Floravita weer van harte welkom in ons vernieuwde restaurant en bij onze verschillende activiteiten en diensten.”

Fotograaf: Google Street View
© inBoskoop.nl — Ga naar de desktop versie