Twijfel over behoud Villa van Teylingen

2 februari 2021 - 12:25  •  inBoskoop.nl  •  reacties
Twijfel over behoud Villa van Teylingen

De gemeenteraad wil de markante en monumentale Villa van Teylingen behouden voor het Boskoopse centrum. Wethouder Gerard van As meldt dat hij op dit moment niet weet of dat kan. Het is nu aan planontwikkelaar Volker Wessels om te kijken of behoud mogelijk is.

Villa van Teylingen is een markant punt in Boskoop-Zuid. De villa ligt in een plangebied waar al vele jaren omstreden en afgewezen plannen voor worden gemaakt. “Er is al sinds 2008 gedoe over het gebied rond de villa”, verzucht wethouder Van As. Inmiddels lijkt er schot in de zaak te komen, omdat Volker Wessels een nieuw plan voor Boskoop-Zuid ontwikkeld. Dit plan is nog niet klaar. De deadline is ‘voor 1 juli of eerder’.

Het plan voor Boskoop-Zuid wordt gemaakt inclusief de villa. Dit ondanks dat de villa een andere eigenaar heeft dan de rest van het gebied. Dat stuitte aanvankelijk op problemen, maar inmiddels zit iedereen aan tafel.

“Zodra het klaar is, wil ik een informatieavond houden over de plannen”, aldus de wethouder, die hieraan toevoegt dat Villa van Teylingen in een hele slechte staat van onderhoud is. “Ik weet nu niet of we de villa in de been kunnen houden.”

CDA, GroenLinks, PvdA, DWB en VVD willen dat het college van burgemeester en wethouders er alles aan doet om binnen de gebiedsontwikkeling een passende bestemming voor Villa van Teylingen te zoeken. Wethouder Van As zal dit verzoek aan Volker Wessels doorgeven.

Op de foto: Villa van Teylingen ligt momenteel verscholen achter flinke bosschages

Fotograaf: Alphens EV
© inBoskoop.nl — Ga naar de desktop versie