Bouw Floravita vordert gestaag

26 februari 2021 - 08:29  •  inBoskoop.nl  •  reacties
Bouw Floravita vordert gestaag

Het vernieuwde Floravita krijgt vorm. Aan de woonkamers van het zorgcentrum zijn ruime balkons geplaatst. Deze buitenterrassen geven de bewoners straks extra leefruimte. Na de verbouwing kan Floravita zwaardere zorg bieden in een aangename woonomgeving.

Afgelopen zomer is gestart met de renovatie van zorgcentrum Floravita. Alleen de constructieve vloeren en muren blijven staan. Binnen deze contouren wordt Floravita volledig gerenoveerd. Comfort, beleving en adequate zorg vormen het uitgangspunt in de renovatie van Floravita. De extra balkons die nu zijn geplaatst, zorgen voor meer woon- en leefruimte voor bewoners. Eerder zijn de heipalen van de nieuwe entree geplaatst. Floravita krijgt een typisch Boskoops entree, geïnspireerd op het kwekersdorp.

Zorg op maat

Het vernieuwde Floravita bestaat uit kleinere woongroepen die toegang hebben tot huiskamers en binnenruimtes. De tweepersoonskamers worden verbouwd naar eenpersoonsappartementen. Dit zorgt voor meer rust en privacy voor bewoners. Bovendien biedt het vernieuwde gebouw veel mogelijkheden om ruimten aan te passen voor grotere of kleine groepsactiviteiten, familiegesprekken of een fijne plek voor bewoners. Ook het foodconcept is flexibel. Bewoners kunnen in de woongroep samen koken of eten in het restaurant. In beide gevallen wordt hoge voedingskwaliteit met duurzaamheid gecombineerd.

Beleving in Floravita

Directeur Taco van Delft is blij met de plaatsing van de nieuwe balkons. “Vanaf de balkons hebben bewoners straks een mooi uitzicht, waardoor de buitenterrassen niet alleen extra leefruimte bieden, maar ook een buitenbeleving. Dit vinden we belangrijk en dat is terug te zien in het ontwerp van het vernieuwde Floravita. In het atrium worden bijvoorbeeld loopbruggen geplaatst waar vandaan bewoners de reuring van het welzijnsplaza op de begane grond kunnen ervaren. En door een verhoogd terras kunnen bewoners straks de activiteiten in de beweegtuin volgen.” Beleving is een belangrijk speerpunt in de renovatie van Floravita legt Taco van Delft uit: “We hopen dat bewoners, maar ook bezoekers en buren zich straks welkom en prettig voelen. En dat ze genieten van een welzijnsplaza met een grote verscheidenheid aan activiteiten, een uitgebreid restaurant en een prachtige tuin.”

Tijdelijke huisvesting

De bewoners van Floravita wonen tijdelijk in Moerdregt (Moordrecht), in De Rietkraag (Gouda) en in Souburgh (Waddinxveen). De Dagbesteding is wel in Boskoop gebleven. Deze is gehuisvest in het naastgelegen wooncomplex Parkzicht.

Fotograaf: Zorgpartners Midden-Holland
© inBoskoop.nl — Ga naar de desktop versie