Het Boomkwekerijmuseum opent 8 juli zijn deuren

29 juni 2020 - 09:40  •  inBoskoop.nl  •  reacties
Het Boomkwekerijmuseum opent 8 juli zijn deuren

Op woensdag 8 juli opent het Boomkwekerijmuseum in Boskoop weer de deuren. In het museum krijg je een kijkje in de geschiedenis van de boomkwekerij.

Eén van de unieke kanten van het museum is dat het uitsluitend wordt geleid en geëxploiteerd door vrijwilligers. "Die vrijwilligers doen dat vol overgave, ieder vanuit zijn of haar eigen kwaliteiten en interesses. Zonder hen zou het museum niet kunnen bestaan." Dat was ook gelijk de reden dat het museum eerder niet de deuren kon openen vanwege het feit dat een groot deel van de vrijwilligers in de risicogroep vallen.

De komende tentoonstelling zal afwijken van de regel dat elke tijdelijke expositie groengerelateerd moet zijn. De nieuwe tijdelijke expositie biedt creatieve vrijwilligers van het museum een podium, waarvan dankbaar gebruik is gemaakt. Je kunt genieten van schilderijen, tekeningen, quilts, foto’s, sculpturen, keramiek en zilversmeedwerk. Deze expositie is te zien tot en met 31 oktober.

Uiteraard is het museum coronaproef. Dat betekent onder andere dat je in principe niet zonder afspraak kunt binnenlopen, maar eerst even moet bellen voor een afspraak (0172-217756). Openingstijden: dinsdag 13:30 tot 16:30 uur; woensdag t/m zaterdag 10:00 tot 16:30 uur.

 

Fotograaf: Boomkwekerijmuseum
© inBoskoop.nl — Ga naar de desktop versie