Mini-concerten in het Rosarium

13 juli 2020 - 13:36  •  inBoskoop.nl  •  reacties
Mini-concerten in het Rosarium

Zaterdag 11 juli scheen na een paar dagen van regen de zon weer. Dat kwam goed uit, want Harmonie Excelsior pakte deze middag uit in het Rosarium met verschillende mini-concerten. 

Rond 13:00 uur lag het Rosarium er vredig en leeg bij. Op het terras van Roos zaten een aantal gasten te genieten van de zon, zonder te weten wat er stond te gebeuren. Rond 13:30 uur klonk er ineens vanuit het Rosarium jazz muziek. Saxcelsior, een saxofoon kwintet, speelde een half uur lang sfeervolle achtergrondmuziek. Ondertussen liepen nieuwsgierige voorbijgangers het park in. De combinatie van jazz muziek, een heerlijk zonnetje in een opgeknapt park, zorgde voor een ontspannen en goede sfeer.

Naast Saxcelsior werd rond 14:00 uur een drumstel opgebouwd. Een aantal mannen met zwarte bolhoedjes in nette kleding stonden er klaar voor. De Beach Band van Harmonie Excelsior nam het stokje over. Vrolijke muziek klonk, waarbij het lastig was om stil te blijven staan. De inmiddels 50 aanwezigen genoten zichtbaar. De Beach Band is een nieuw samengesteld bandje met muzikanten van Excelsior. Ze vallen goed in de smaak bij de toeschouwers. Nummers zoals 'Niet Hip', 'Brown Girl', 'Smoorverliefd' en 'Tequila' zijn in een nieuw jasje gestoken door deze band. 'Wat super leuk', en 'wat klinkt dit fris en gaaf', waren de reacties onder de aanwezigen. En het kan zomaar zijn dat de Beach Band in de zomer terugkeert...

Rond 14:30 uur keerde de rust weer terug en leek het alsof er niks was gebeurd. Behalve wat gasten op het terras die nog zaten na te swingen op wat zij zojuist hadden gehoord. Een geslaagd concert in het park.

© inBoskoop.nl — Ga naar de desktop versie