Geluk voor groep 8 van de Rehoboth

20 juli 2020 - 08:47  •  inBoskoop.nl  •  reacties
Geluk voor groep 8 van de Rehoboth

De Rehobothschool heeft afgelopen week de kinderen van groep 8 letterlijk uitgezwaaid. Woensdag maakten alle kinderen, ouders, juffen en meesters een erehaag op het plein voor de vertrekkende kinderen. Bij het verlaten van de basisschool hoort traditiegetrouw een musical, maar vanwege het coronavirus hing het doorgaan aan een zijden draadje. 

 

Toch was groep 8 vroeg gestart met de voorbereidingen in de hoop dat er een alternatief gevonden zou worden. En dat lukte. Donderdag 16 juli vond de eindmusical plaats in de loods van G.C. Stolwijk & Co. b.v. Eerst kregen opa’s en oma’s de voorstelling te zien en ’s avonds was het de beurt aan de ouders. Vanwege de grote ruimte was de 1,5 meter-maatregel geen probleem en konden alle ouders hun kind zien schitteren op het podium.

 

Geluk

De aanwezigen werden welkom geheten door juf Mariska en juf Judith van groep 8. Daarna startte de musical De diamantroof. Het verhaal ging over de familie Weiland, hun ‘verpauperde’ museum en een geluksdiamant. Die zou miljoenen waard zijn, maar bleek uiteindelijk waardeloos. Of toch niet? Voor de eigenaar had deze diamant een onschatbare waarde. Het bracht hem geluk. 

 

Onder daverend applaus en een staande ovatie sloten de kinderen het hoofdstuk ‘basisschool’ af. De Rehobothschool kreeg als verrassing van groep 8 speelmaterialen voor het schoolplein. Nadat de kinderen van groep 8 hun afscheidscadeau hadden overhandigd aan hun juffen, sprak directeur Cees de Graaf de kinderen toe. Hij vertelde over de droom van een rabbi en geluk. Wanneer ben je nu gelukkig? Vooral door anderen te helpen. Ook sprak Cees over vertrouwen. Zeker nu met een nieuwe stap in hun leven voor de boeg: de middelbare school. 

 

Tot slot werden de kinderen van groep 8 toegezonden door alle medewerkers van de Rehobothschool en kregen de leerlingen hun diploma en attentie. 

© inBoskoop.nl — Ga naar de desktop versie