Kinderen leren over kunst op school

15 maart 2021 - 10:20  •  inBoskoop.nl  •  reacties
Kinderen leren over kunst op school

Op de Ichthusschool in Boskoop hebben alle kinderen van groep 1 t/m 8 de afgelopen weken over kunst geleerd. De school deed namelijk mee met ‘De Kunstweken’. Dit is een project waar in iedere groep een kunstenaar centraal staat. Van Mondriaan, Haring tot aan Picasso en Van Gogh. 

“Het was de bedoeling dat we in deze periode zouden starten met de museumboeken, maar helaas ging dat door de coronamaatregelen niet door” aldus Marisa Raouf, directeur van de Ichthusschool. “Gelukkig heeft onze cultuurcoördinator, juf Bilitis, dit leuke project voor ons bedacht.”

De kinderen hebben zich ingeleefd in de verschillende schilders, filmpjes bekeken over deze schilders en gekeken naar wat ze opvalt aan de kunstwerken. In de kleutergroepen is er zelfs een heus museum gemaakt. Er is hard gewerkt om zelf een kunstwerk te maken in de stijl van één van de grote meesters.

De kleurrijke werkstukken hangen nu in de school. Tijdens het creativiteitscarrousel op vrijdag zullen de komende tijd nog meer kunstwerken worden gemaakt, welke de kinderen van de Ichthus binnenkort mogen gaan exposeren in de Plataan.

Fotograaf: Ingezonden
© inBoskoop.nl — Ga naar de desktop versie