Het Anker voorlopig niet verkocht

19 maart 2020 - 13:10  •  AllesinAlphen.nl  •  reacties
Het Anker voorlopig niet verkocht

Gemeente Alphen aan de Rijn verkoopt Het Anker – het pand aan de Chopinlaan 2 in Hazerswoude-Rijndijk – vooralsnog niet.

Dat heeft het college van burgemeer en wethouders dinsdag besloten. Geen van de biedingen voldoet aan de gestelde voorwaarden.

Het pand aan de Chopinlaan 2 is tot eind juni nog in gebruik als dorpshuis Het Anker. De gemeente besloot in september vorig jaar voornemens te zijn deze functie niet langer te ondersteunen. Via een verkoopprocedure peilde het college de animo om een nieuwe invulling aan het pand te geven. Vanwege de grote bouwhistorische waarde, was een vereiste dat het interieur en exterieur behouden bleven.
Hoewel er meerdere biedingen waren, voldeden zij niet aan de criteria. Naast het behoud van het interieur en exterieur, werd ook gekeken naar de maatschappelijke meerwaarde ten opzichte van het financiële bod en de haalbaarheid van het voorstel.
Het college spreekt op korte termijn verder over het vervolg voor het pand aan de Chopinlaan 2. Hierbij is de grote bouwhistorische waarde van het pand opnieuw leidend. 

Gebruikers Het Anker kunnen naar Rhynenburch
Op dit moment functioneert het pand aan de Chopinlaan nog als dorpshuis. Per 1 juli 2020 moeten de huidige gebruikers van Het Anker elders huisvesting vinden. In de Rhynenburch wordt een tijdelijk dorpshuis gecreëerd. Op dit moment loopt een traject om dit dorpshuis, samen met gebruikers, vorm te geven. Gebruikers van dorpshuis Het Anker kunnen hier desgewenst alsnog bij aansluiten. Gebruikers die niet willen aansluiten bij dit traject, kunnen met de gemeente in gesprek gaan voor andere mogelijkheden.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn
© inBoskoop.nl — Ga naar de desktop versie