Horeca in heel Alphen aan den Rijn krijgt steun van gemeente

31 mei 2020 - 19:29  •  inBoskoop.nl  •  reacties
Horeca in heel Alphen aan den Rijn krijgt steun van gemeente

De gemeente steunt niet alleen horecaondernemers in het Alphense Stadshart. Vanuit deze ondernemers kwam een verzoek om ruimhartig om te gaan met terrasvergunningen. De steun is er echter ook voor ondernemers die bijvoorbeeld in Boskoop een restaurant hebben.

Monique de Vos, gemeenteraadslid en Boskoopse, wilde van wethouder Gerard van As weten hoe het zit met steun aan horecaondernemers die een terras langs de Gouwe willen inrichten. Nu de horeca weer open mag, is het belangrijk dat er meer ruimte komt voor terrassen om aan de richtlijnen van de RIVM te kunnen voldoen.

De Alphense stadshartondernemers hadden al snel de handen ineen geslagen en werden daarbij gesteund door raadslid Evon Zevenbergen, die een oproep deed aan de wethouder om grotere terrassen toe te staan. Bijvoorbeeld in de Julianastraat hebben alle horecaondernemers uit de straat zich verenigd en nu is er vanaf 1 juni een lange rij tafels in het midden van de straat. Aan fietsers wordt verzocht om af te stappen of om te rijden. Op het Rijnplein is het de bedoeling om ook het vacante terras van het voormalige Dolce Vita te gebruiken.

De horecaondernemers in Boskoop willen ook wel een terras, vooral als zij aan de Gouwe hun zaak hebben. “Er kwam een initiatief uit Alphen, maar we hebben inmiddels ook contact gezocht met andere horecaondernemers. We faciliteren zolang de doorloop maar goed blijft”, aldus de wethouder. "We zullen nagaan of er nog meer bedrijven zijn die mee willen doen in de hele gemeente. In coronatijden moeten we soepeler zijn, er zullen dan ook geen leges worden geheven."

Fotograaf: Alphens EV
© inBoskoop.nl — Ga naar de desktop versie