Eerste zonnevijver in de gemeente op komst

8 juni 2020 - 11:43  •  AllesinAlphen.nl  •  reacties
Eerste zonnevijver in de gemeente op komst

Aan de Toegangseweg 20 te Boskoop kan ontwikkelaar Zonnevijver Boskoop B.V. na een jarenlange voorbereiding starten met de realisatie van een drijvend zonnepark, in combinatie met een waterberging. Naast de initiatiefnemers zijn de gemeente, Greenport en het Hoogheemraadschap Rijnland nauw betrokken bij de ontwikkeling en realisatie.

De zonnevijver heeft een dubbelfunctie en is een voorbeeld van slim ruimtegebruik. Het draagt namelijk bij aan de opwek van duurzame energie met zonnepanelen, én het maakt onze gemeente klimaatadaptiever, omdat water bij regen opgevangen wordt, wat weer nodig is in droge perioden.

Het zonnepark voorziet in de productie van ongeveer 3.000 MWh lokaal opgewekte elektriciteit, waarmee circa 1.000 woningen van energie kunnen worden voorzien. Dit betekent dat daarmee het elektriciteitsverbruik van de gemeente voor een groot deel verduurzaamd kan worden.

In 2050 wil Alphen aan den Rijn een energie- en CO2-neutrale gemeente zijn. Om dit te bereiken, verduurzamen we onder andere de gemeentelijke gebouwen en maken we voor de energievraag gebruik van zoveel mogelijk lokaal opgewekte duurzame energie.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn
© inBoskoop.nl — Ga naar de desktop versie