Parkvilla krijgt eerste subsidie Steunfonds 2021

2 februari 2021 - 15:56  •  inBoskoop.nl  •  reacties
Parkvilla krijgt eerste subsidie Steunfonds 2021

Het Steunfonds covid-19 krijgt in 2021 een vervolg in Alphen aan den Rijn. Het fonds wordt in ieder geval voortgezet tot 1 juli. Het maximale subsidiebedrag is 1.25 miljoen euro. Parkvilla is dit jaar de eerste culturele organisatie die een voorlopige subsidie uit het fonds ontvangt.

Vorig jaar is een Steunfonds opgericht om lokale sociaal maatschappelijke organisaties te helpen bij acute financiële problemen die ontstaan door de gevolgen van de coronapandemie. Het fonds liep tot eind december 2020. Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 2 februari besloten dat duur van het Steunfonds met een halfjaar moet worden verlengd. Het besluit wordt aan de gemeenteraad voorgelegd die dit als raadsbesluit moet steunen.

De subsidies worden verstrekt als een organisatie de financiële problemen ontstaan door de coronapandemie niet redelijkerwijs zelf op kan lossen. Indien er elders verkregen subsidies en vangnetregelingen zijn ontvangen, worden deze bedragen in mindering gebracht van de subsidie. De subsidie uit het Steunfonds zijn altijd voorlopig. Dit geldt zowel voor organisaties die altijd al een subsidie kregen als voor organisaties die nu een eenmalige aanvraag doen.

1,25 miljoen euro
In het Steunfonds zit 1.256.132,- euro afkomstig uit drie ongeveer gelijke bronnen. Een deel is overgeheveld uit 2020, omdat het nog niet was toegekend. Een deel komt uit een reservering die hiervoor is gemaakt door de gemeente in de Najaarsnota. Een deel is toegekend door het Rijk voor de ondersteuning van de lokale culturele infrastructuur.
Er zijn drie aanvragen doorgeschoven van 2020 naar de nieuwe termijn in 2021.

Parkvilla
Stichting Parkvilla is de eerste aanvrager in het vernieuwde Steunfonds. De stichting heeft al een tijd geen inkomsten. Zowel filmzaal als theater als cursussen liggen stil. Parkvilla heeft daarom vanwege financiële nood een aanvraag gedaan voor 2021. Deze is voorlopig gehonoreerd. Parkvilla ontvangt een eenmalige voorlopige subsidie van 144.184,- euro.

Fotograaf: Josh Walet
© inBoskoop.nl — Ga naar de desktop versie