Nieuwe weg tussen Boskoop en Alphen aan westzijde Gouwe

12 maart 2020 - 12:27  •  inBoskoop.nl  •  reacties
Nieuwe weg tussen Boskoop en Alphen aan westzijde Gouwe

In de plannen voor een betere ontsluiting van het gebied N207-zuid en Gouwe is ook een nieuwe weg opgenomen van Boskoop-noord naar de N11 bij Alphen aan den Rijn. Deze weg zou tussen de Gouwe en de spoorlijn moeten komen.

De plannen voor een betere ontsluiting van het gebied tussen ruwweg Bodegraven en Zoetermeer, inclusief de hele gemeente Alphen aan den Rijn, zijn klaar voor inspraak. De provincie Zuid-Holland heeft vandaag, woensdag 11 maart, een brief openbaar gemaakt met deze plannen. Wethouder Kees van Velzen besprak de plannen met de media.

Van belang voor de gemeente Alphen aan den Rijn zijn een nieuwe weg tussen Alphen-Stad en Boskoop tussen de Gouwe en de spoorlijn, een tweede brug of aquaduct in Boskoop-noord, vervanging van de hefbrug in Boskoop en een rondweg aan de westkant van Hazerswoude-Dorp of een tunnelbak in de N209 in het dorp.
Een eventuele verbreding van de Gouwe is van tafel. Daarom is ook een verbreding van de N207 tussen Alphen en Gouda niet meer aan de orde. Deze projecten zijn namelijk aan elkaar gekoppeld.

De nieuwe weg tussen Alphen en Boskoop is gepland voor een lengte van drie kilometer. De weg kan direct al een rol spelen als de hefbrug in Boskoop inderdaad wordt vervangen door een ander soort brug. Als alle maatregelen in het hele gebied, inclusief een tweede oeververbinding voor Boskoop, klaar zijn, kan deze weg worden ingericht voor langzaam verkeer.

Alle onderzoeken naar de verschillende opties moeten voor de zomer klaar zijn. Naast inspraak van belanghebbenden en Dorpsraden moeten de plannen ook met de gemeenteraad worden besproken. In november besluiten de gemeenteraden van Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk en Waddinxveen of zij akkoord gaan met het hele pakket aan maatregelen van de provincie Zuid-Holland.

Fotograaf: Alphens EV
© inBoskoop.nl — Ga naar de desktop versie