Begin mei onderhoud aan Boskoopse hefbrug

14 april 2020 - 17:16  •  inBoskoop.nl  •  reacties
Begin mei onderhoud aan Boskoopse hefbrug

In het eerste weekend van mei gaat de provincie Zuid-Holland werkzaamheden uitvoeren aan de hefbrug in Boskoop. De rechthoudkabels, die ervoor zorgen dat de brug tijdens het bewegen niet scheef gaat hangen, worden vervangen.

Eind 2019 werden er werkzaamheden verricht aan de hefbrug om deze constructief veilig te maken. Toen werd ook bekend dat er in 2020 meerdere keren werkzaamheden zouden worden verricht in afwachting van het planmatig onderhoud in 2024.

Werkzaamheden in mei

De brug is van zaterdag 2 mei 06:00 uur tot zondag 3 mei 21:00 uur niet te gebruiken voor weg- en vaarverkeer. Gemotoriseerd verkeer moet in die periode gebruik maken van de omleiding. Voor fietsers en voetgangers ligt er tijdens dat weekend een pontonbrug aan de zuidzijde van de hefbrug tussen de Barendstraat en de Loswal (aan de kant van de N207). Hierbij is ook rekening gehouden met het houden van voldoende afstand naar gelang de maatregelen van het kabinet.

Werkzaamheden in de zomer

Ook in de zomerperiode worden aanvullende werkzaamheden verricht. Tussen 12 juli en 8 augustus is de hefbrug helemaal afgesloten voor wegverkeer. In het weekend van 18 en 19 juli kan er niet gevaren worden bij de hefbrug. Daarvoor en daarna wordt de hefbrug in bloktijden bediend.

“In deze periode worden de bestaande kooiladders vervangen en worden veiligheidshekjes geplaatst. Ook de hij- en neerhaalkabels worden vernieuwd en er wordt op een aantal plekken een beschermende laag aangebracht tijdens roest”, aldus de provincie.

Fotograaf: Josh Walet
© inBoskoop.nl — Ga naar de desktop versie