Buurtbos Boskoop gaat weer rijden

23 november 2020 - 16:18  •  inBoskoop.nl  •  reacties
Buurtbos Boskoop gaat weer rijden

Vanaf maandag 30 november rijdt de buurtbus weer door Boskoop. Er zijn verschillende maatregelen getroffen om dit mogelijk te maken, waaronder het plaatsen van schermen en ventilatiesystemen. Na goedkeuring van de Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek (TNO) en andere instanties is de Buurtbus nu helemaal coronaproof.

Toen het coronavirus in Nederland uitbrak, werd er alles aan gedaan om de Buurtbus aan de gang te houden. Helaas moest de Buurtbus in maart ook stoppen met rijden. Op gegeven moment mochten de grote bussen (met mondkapjesplicht) weer rijden, maar de Buurtbus stond toen nog even buitenspel. Om de veiligheid van chauffeurs en passagiers te garanderen, bleek na onderzoek van het TNO dat er grondige aanpassingen nodig waren. Deze aanpassingen zijn nu in de bus aanwezig en dat betekent goed nieuws: de Buurtbus kan weer gaan rijden.

Nieuwe dienstregeling

De ingang van de nieuwe dienstregeling van de grote bussen als ook de Buurtbussen, staat geprogrammeerd op 30 november. Het bestuur van de Buurtbus is van mening, op verzoek van Arriva, deze veilige uitdaging toch aan te gaan, mede ten behoeve van de klanten. ‘’Het starten sluit bovendien aan op het thema van het kerspakket van de Buurtbus: On the Road’’, laat het Bestuur Stichting Dorpsvervoer Boskoop weten.

‘’Het is het aan de chauffeurs zelf of zij bereid zijn om weer achter het stuur op de beveiligde manier plaats te nemen.’’ Vanwege het feit dat het kort dag is, is er een roosterindeling voor de rest van het jaar gemaakt. Tevens zal er een mogelijkheid zijn om op vrijdag 27 november of zaterdag 28 november de bus te beproeven en ermee te rijden.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn
© inBoskoop.nl — Ga naar de desktop versie