Raad eist een tweede oeververbinding in Boskoop

1 februari 2021 - 11:45  •  inBoskoop.nl  •  reacties
Raad eist een tweede oeververbinding in Boskoop

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn is niet blij met de houding van de provincie Zuid-Holland over een tweede brug of een tunnel in Boskoop. Daarom is donderdag 28 januari een duidelijke boodschap richting provincie gestuurd.

De Alphense politieke partijen staan unaniem achter een tweede oeververbinding. De huidige hefbrug kan het verkeer niet aan en is regelmatig overbelast. Ook zijn er regelmatig onderhoudswerkzaamheden die zeer veel overlast geven. Dit is hinderlijk voor de dorpsbewoners van Boskoop en voor het verkeer over de provinciale weg N55. De hefbrug is de enige oost-west verbinding in het kwekersdorp.

Er gaan onder de dorpsbewoners van Boskoop, in de Greenport en in de Alphense raad al jaren stemmen op om voor een tweede oeververbinding te zorgen. Er zijn petities aangeboden sinds 2013 en in 2018 is de hefbrug zelfs bezet. Een brug of tunnel is echter niet de verantwoordelijkheid van de gemeente. Het is de provincie die eigenaar is van alle oeververbindingen over of onder de rivier Gouwe.

Signalen

Het is heel merkwaardig dat gedeputeerde Floor Vermeulen, zelf afkomstig uit Boskoop, in een provinciale commissievergadering op 25 november aangaf dat hij geen signalen heeft ontvangen uit de regio. De Alphense gemeenteraad is echter de beroerdste niet en heeft afgelopen donderdag een zeer duidelijk signaal afgegeven: een motie met een opdracht voor het college van burgemeester en wethouders.

De opdracht

De opdracht in de motie is tweeledig. Enerzijds moet aan de provincie Zuid-Holland duidelijk worden gemaakt dat een tweede oeververbinding in of bij Boskoop noodzakelijk is. Anderzijds wil de raad dat deze tweede oeververbinding een plaats krijgt in de maatregelen voor Beter Bereikbaar Gouwe.

Fotograaf: Alphens EV
© inBoskoop.nl — Ga naar de desktop versie