Ichthusschool speelt musical in Flora Theater Boskoop

15 juli 2020 - 09:31  •  inBoskoop.nl  •  reacties
Ichthusschool speelt musical in Flora Theater Boskoop

Door de coronacrisis gaan ook de eindmusicals anders dan anders. Groep 8 van de Ichthusschool in Boskoop had geluk en mocht alsnog schitteren in hun musical ‘Wie heeft de rol’ in het Flora Theater.

Voor de kinderen uit groep 8 van de Ichthusschool in Boskoop, was het een paar maanden geleden vanwege het coronavirus nog onzeker of de musical wel of niet door zou gaan. Ook wisten ze niet, of ze de musical voor publiek zouden uitvoeren, of dat het gefilmd zou worden om vervolgens te streamen. Uiteindelijk kregen de kinderen te horen van hun meester dat de musical toch door zou gaan. Ze waren heel erg blij en vonden het ook heel leuk dat ze konden oefenen. Dus konden ze aan de slag. Zo werden de rollen verdeeld en kregen de kinderen verschillende rollen toebedeeld.

De musical heet ‘Wie heeft de rol’. Meester Krijn van groep 8: “De musical is een echte detective. Er is iets gestolen en het is aan geheimagent 112 om het terug te vinden en uit te zoeken wie het gedaan heeft.” En het oefenen voor de musical ging goed. “Vanaf het begin hadden de kinderen er heel veel zin in, omdat het echt een grote verrassing was dat ze toch gingen oefenen. Zoals met alles wegen de laatste loodjes wel het zwaarst en valt het niet mee om de details helemaal goed te krijgen, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het goed komt.”

Optreden in Flora

Meester Krijn vervolgt: “Hoe gaaf is het om ook nog in Flora op te mogen treden? Fantastisch vinden de kinderen het. En ze hadden het erover dat die zaal echt geweldig zou zijn voor hun musical.” Op de vraag aan Meester Krijn hoe ze terecht zijn gekomen bij Flora antwoordde hij: “Hoe we bij Flora zijn gekomen is wel een grappig verhaal. We zijn daar zelf geweest voor een musical en de hele klas vond de zaal en het podium erg gaaf, inclusief ikzelf. Toen ik voor de radio geïnterviewd werd, is mij ook gevraagd of de musical door kon gaan. De conclusie hier was, dat dit alleen kon als we een grote zaal met podium hadden. Ik heb toen een oproep gedaan aan Flora Boskoop, dat ik me graag aanbevolen hield als zij de zaal ter beschikking wilden stellen. Twee weken later werd ik gebeld en was het geregeld. Echt fantastisch”, glundert meester Krijn. “En dat de ouders er, met een corona-proof opstelling toch nog bij kunnen zijn, dat is de kers op de taart!”

Enthousiaste leerlingen

In de middag werd de voorstelling gespeeld voor leerlingen van de Ichthusschool en in de avond voor de ouders. Beide voorstellingen waren een succes en de kinderen konden rekenen op een luid applaus. Een paar kinderen gevraagd over hun rol en zij vertellen wat hierover en hoe blij ze zijn, dat de musical toch door gaat.

Kayleigh: “Heel blij dat de musical door gaat. En ook superblij met mijn rol. Ik vind dat die rol echt bij mij past. In de musical speel ik een meisje genaamd Marit, die graag wil zingen. Persoonlijk houd ik ook van zingen en kon ik mij helemaal inleven in mijn rol. Deze musical is toch nog een mooie afsluiting voor ons. Ik heb er zin in.”

Alexandra: “Ik ben super blij dat de musical toch door kon gaan. Hier keek ik al vanaf het begin van het schooljaar naar uit. Ik ben ook heel blij met de rol die ik heb gekregen. Ik heb er super veel zin in en hoop dat dit een mooi afscheid mag zijn als klas zijnde.”

Pim: “Heel fijn dat de musical door gaat. Ik heb daarom voor één van de grote rollen gekozen. In deze musical ben ik Mister x en tevens ook de spelleider. Het allerleukste vind ik de quiz, die ik voor het publiek moet doen. Wat ik ook verder wil zeggen, is dat we de beste meester hebben, die bijna alles heeft geregeld voor ons.”

Nina: “Heel leuk om deze musical te doen. De musical is wat afgeleid van het televisieprogramma ‘Wie is de Mol’. Ook omdat heel veel kinderen uit de klas ernaar kijken. Iedereen is blij met hun rol en ik ook. We hebben hard geoefend. Iedereen kent zijn of haar tekst nu goed en de voorstelling is bijna.”

Fotograaf: Ingezonden
© inBoskoop.nl — Ga naar de desktop versie