Ichthusschool doet aftrap voor de actie “Wij gaan weer naar school”

2 september 2020 - 17:38  •  inBoskoop.nl  •  reacties
Ichthusschool doet aftrap voor de actie “Wij gaan weer naar school”

Aan het begin van elk schooljaar start de campagne ‘wij gaan weer naar school’. Bij de Ichthusschool in Boskoop werd de campagne afgetrapt door directeur Marisa Raouf-van Nassau en juf Carola.

Na de zomervakantie vallen er helaas meer verkeersslachtoffers onder scholieren dan in de rest van het jaar. Het is daarom belangrijk om automobilisten en andere weggebruikers in de periode na de zomervakantie extra te attenderen op de aanwezigheid van kinderen in het verkeer. Daarom is de Leer in het Verkeer campagne ‘wij gaan weer naar school’ ontwikkeld. Met de illustraties van Dick Bruna, die associaties oproepen met kinderen, worden weggebruikers eraan herinnerd dat de scholen weer zijn begonnen en er weer veel kinderen in het verkeer aanwezig zijn.

Dit keer was de aftrap van de campagne bij de Ichthusschool in Boskoop helaas zonder wethouder Kees van Velzen, dit in verband met de coronamaatregelen. De directeur van de school, Marisa Raouf-van Nassau, heeft daarom de verkeerskaarten, bellenblaas en de challenge van School op Seef uitgereikt aan juf Carola. Alle kinderen van de school hebben dit pakket op woensdagochtend mogen ontvangen.

In de klassen wordt deze week ook extra aandacht besteed aan de verkeersveiligheid en de lastige verkeerssituaties die kinderen tegenkomen op hun route naar school. De aftrap van de campagne krijgt een vervolg tijdens de schoolbrengweek van 14 tot en met 18 september. Tijdens deze week houdt de school een ludieke actie waarbij kinderen gevraagd worden op een zo origineel mogelijke manier met de fiets, step of lopend naar school te komen.

Fotograaf: Ingezonden
© inBoskoop.nl — Ga naar de desktop versie