Boskoopse XL-kerstboom te bewonderen op bekende locaties in Nederland

8 december 2020 - 16:36  •  inBoskoop.nl  •  reacties
Boskoopse XL-kerstboom te bewonderen op bekende locaties in Nederland

Ook dit jaar worden een aantal bekende locaties in Nederland van een gigantische kerstboom voorzien. Dit doet het Boskoopse bedrijf GROEN-Direkt onder de naam 'KerstbomenXL'. Het pronkstuk is de 22 meter hoge kerstboom op de Dam in Amsterdam.

Van Schiphol Airport, het centraal station van Rotterdam tot aan de Coolsingel: de kerstbomen uit het Groene Hart brengen Nederland in kerstsferen. Als klap op de vuurpijl plaatste GROEN-Direkt op zondag 6 december een kerstboom van ruim 22 meter op de Dam in Amsterdam. GROEN-Direkt plaatst uitzonderlijke grote kerstbomen bij winkeliersverenigingen, hotels, restaurants, bedrijven en gemeenten.

XL organisatie

Aan het plaatsen van de ‘KerstbomenXL’ gaat een flinke organisatie vooraf. Van de selectie van de boom, het transport tot aan de verlichting. Elke boom wordt afzonderlijk door GROEN-Direkt geselecteerd. De bomen zijn afkomstig uit verantwoord beheerde bossen en plantages, grotendeels van eigen productie in de Ardennen en Duitsland. Een gespecialiseerd team van GROEN-Direkt verkent de locatie ter voorbereiding en is aanwezig bij de daadwerkelijke plaatsing. Voor kerstbomen vanaf 16 meter worden speciale vergunningen aangevraagd en dient er uitzonderlijk vervoer ingezet te worden.  

Fotograaf: GROEN-Direkt
© inBoskoop.nl — Ga naar de desktop versie