Bewoners wacht koude nacht, zij zitten zonder stroom na brand in elektriciteitshuisje

7 februari 2021 - 22:07  •  inBoskoop.nl  •  reacties
Bewoners wacht koude nacht, zij zitten zonder stroom na brand in elektriciteitshuisje

Meerdere woningen aan de Burgemeester Colijnstraat in Boskoop zitten de komende nacht zonder stroom. Het elektriciteitshuisje waar eerder op de avond brand ontstond, heeft namelijk zoveel schade dat de reparatie langer duurt dan gehoopt.

Zondagavond brak er een brand uit in een elektriciteitshuisje in Boskoop. Hierdoor viel de stroom uit in het centrum van Boskoop. Door de stroomuitval was iemand opgesloten in de lift, terwijl er ook rook staat in het trappenhuis. Gelukkig was er geen rook aanwezig in de lift. Met de opgesloten persoon was contact. De brandweer was ter plaatse om de brand te blussen en de persoon in de lift te bevrijden.

Door de rook die vrijkwam zijn een aantal huizen ontruimd. In meerdere woningen is momenteel geen stroom. Monteurs van Liander werken aan het verhelpen van de schade, maar dat blijkt een lastige opgave. Doordat dit een behoorlijke klus is, moeten de bewoners het de hele nacht zonder stroom doen. De verwachting is dat de stroom er pas morgenochtend om 08:00 uur weer op kan. Dat betekent dat veel huishoudens zonder elektriciteit de nacht in moeten. Een koude nacht dus met deze koude temperaturen. 

Advies voor hen vanuit Brandweer Hollands Midden: "Blijf zo warm mogelijk onder dekens etc. Als je gaat verwarmen met open vuur (kaarsen, open haard) ventileer dan altijd de ruimte goed om de opbouw van gevaarlijke hoeveelheden CO te voorkomen. 

Fotograaf: Pixabay
© inBoskoop.nl — Ga naar de desktop versie