IJsclub Otweg heeft de natuurijsbaan geopend

10 februari 2021 - 13:01  •  inBoskoop.nl  •  reacties
IJsclub Otweg heeft de natuurijsbaan geopend

Schaatsliefhebbers kunnen hun geluk niet op. Door de aanhoudende vorst is het voor het eerst sinds lange tijd weer mogelijk om op natuurijs te schaatsen. De Boskoopse ijsclub Otweg heeft woensdagochtend de deuren geopend. 

Leden van Otweg hadden ’s ochtends de mogelijkheid om op het bevroren water rondjes te maken. Aan het eind van de ochtend besloot de ijsclub om de ijsbaan ook in de middag open te stellen. Jeugdleden kunnen tot ongeveer 17:00 uur terecht bij de ijsclub. Alleen het binnenterrein is open, uiteraard allee onder de voorwaarde dat de omstandigheden nog goed genoeg zijn om te schaatsen op de ijsbaan.

Vanwege de coronamaatregelen is er een beperking in het maximaal aantal mensen. Leden kunnen via de website een tijdslot reserveren. In totaal kunnen 140 mensen tegelijk schaatsen op de natuurijsbaan. Ouders van wie de kinderen gaan schaatsen zijn niet welkom om te blijven kijken. “Ook niet om alleen de schaatsen onder te binden. Kinderen moeten zelfstandig kunnen schaatsen en hun schaatsen onder kunnen binden”, aldus IJsclub Otweg.

Fotograaf: Josh Walet
© inBoskoop.nl — Ga naar de desktop versie