Jonge man aangehouden bij station Boskoop Snijdelwijk

2 maart 2020 - 13:47  •  inBoskoop.nl  •  reacties
Jonge man aangehouden bij station Boskoop Snijdelwijk

Bij station Boskoop Snijdelwijk werd afgelopen zaterdagavond 29 februari een jonge man aangehouden door de controleurs van de NS. De man had geen kaartje gekocht en probeerde daarom de trein te ontvluchten.

De man was niet in het bezit van een kaartje en deed nog een poging om de trein te ontvluchten. Eenmaal op de vlucht verloor de man zijn telefoon. De NS-controleur had deze opgepakt. Hierdoor besloot de man toch maar terug te komen. De man weigerde zich te legitimeren, waarop hij werd aangehouden. De man ging in verzet en beledigde de NS-controleurs. Vervolgens is de man overgebracht naar het arrestantencomplex in Gouda, waar de jonge man de nacht heeft doorgebracht.

Voor het zwartrijden en het niet legitimeren krijgt de man twee boetes opgelegd. Voor het beledigen en het verzet bij de aanhouding zal het Openbaar Ministerie (OM) na het verhoor nog oplossing moeten vinden. "Al deze ellende had hij zich kunnen besparen door voor maar € 4,30 een kaartje Alphen-Gouda te kopen. Ook als hij één van de twee identiteitsbewijzen die hij bij zich had laten zien was de schade voor hem aanzienlijk minder geweest", laat de politie weten. 

© inBoskoop.nl — Ga naar de desktop versie