Veel incidenten in Boskoop afgelopen weekend

11 augustus 2020 - 14:04  •  inBoskoop.nl  •  reacties
Veel incidenten in Boskoop afgelopen weekend

Met een totaal van 127 meldingen was het een druk weekend voor de politie. Op vrijdag kwamen er meerdere meldingen van incidenten binnen in Boskoop, van een aanrijding en een brand tot een uit de hand gelopen ruzie.

“De vrijdagochtend begon erg vervelend”, zo begint de politie het weekendjournaal op Facebook. Een dienstvoertuig van de politie kwam op de Halve Raak in Boskoop in aanrijding met een andere auto. Eén van de agenten moest met letsel naar het ziekenhuis worden vervoerd, zo meldt de politie. De dienst verkeer zal een onderzoek instellen, dit omdat het eigen bureau nooit onderzoek doet naar toedrachten waar de politie zelf bij is betrokken. Dit om partijdigheid te voorkomen. “We wensen de betrokken collega's en de bestuurder van de andere auto uiteraard een snel herstel en alle sterkte toe”, aldus de politie.

Op vrijdagavond vatte een elektriciteitskast op de proeftuin in Boskoop vlam. Meerdere woningen werden getroffen door stroomuitval. “Nadat de brandweer geblust had is Liander ter plaatse gekomen om zo snel mogelijk alle woningen weer van stroom te voorzien zodat zoveel mogelijk ijsjes in de vriezers gered konden worden”, schrijft de politie op Facebook.

Vrijdagnacht was het opnieuw raak in Boskoop. Toen liep een ruzie behoorlijk uit de hand. “Een slachtoffer had diverse klappen gekregen en werd bedreigd. Hij deed aangifte. Hierop is de verdachte direct aangehouden. Deze was niet van plan om mee te werken en werd hierop gewaarschuwd dat pepperspray gebruikt zou worden. Hij vroeg de collega's wat dat was en zelfs na uitleg koos hij er voor om nog steeds niet mee te werken. Hij weet nu heel goed wat pepperspray is en staakte hierop zijn verzet. De nacht bracht hij verder door aan het arrestantencomplex.”

Op zaterdag gedroeg een man zich op zo’n manier dat buurtbewoners bang van hem werden. “Uiteindelijk wilde niemand aangifte doen, echter bleek de man nog een flinke boete open te hebben staan. Het bedrag kon de man niet betalen en dus mag hij de komende 26 dagen bij ons verblijven”, aldus de politie.

Fotograaf: Josh Walet
© inBoskoop.nl — Ga naar de desktop versie