Jacht op overvallers supermarkt resulteert in twee aanhoudingen

24 januari 2021 - 14:10  •  inBoskoop.nl  •  reacties
Jacht op overvallers supermarkt resulteert in twee aanhoudingen

Rond 20:30 uur, vlak voor het ingaan van de avondklok, werd supermarkt Hoogvliet aan de Burgemeester Colijnstraat in Boskoop overvallen. De twee daders sloegen op de vlucht, maar de politie meldt nu dat ze hen hebben weten aan te houden. 

De politie heeft twee mannen aangehouden op verdenking van de overval, een 21-jarige en een 25-jarige man uit Delft. In de zoektocht naar de twee verdachten werd de politiehelikopter ingezet. Door een duidelijk signalement van het winkelpersoneel kon de politie de zoektocht snel inzetten.

Vanuit de lucht volgden agenten de twee mannen op hun scooter tot aan een flatgebouw aan de Wingerd in Waddinxveen. Agenten met een surveillancehond hielden de twee verdachten uiteindelijk aan in dat flatgebouw. De verdachten probeerden nog te vluchten, wat resulteerde in een achtervolging. Maar uiteindelijk hielden de agenten de twee daders op een etage aan. 

De overval vond plaats vlak na sluitingstijd van de supermarkt. Bij de overval bedreigden twee mannen het personeel. Dit deden zij met een groot steekwapen. Ze sloegen even later op de vlucht met een rugzak vol geld. De buit is bij de aanhouding in beslag genomen. Er vielen geen gewonden. 

De politie besloot een deel van de vluchtroute te onderzoeken. In de omgeving van het Gouwe Bos vonden dezelfde hondengeleiders met hun surveillancehond goederen in de sloot, die mogelijk door de verdachten op hun vluchtroute gedumpt waren. Deze goederen zijn voor nader onderzoek in beslag genomen.

De politie onderzoekt de overval en de betrokkenheid van de verdachten bij de overval. Hoogvliet heeft aangifte gedaan. 

De districtsrecherche Alphen aan den Rijn – Gouda zoekt nog naar getuigen. Heb jij iets gezien of gehoord? Bel dan naar de politie op 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met 0800-7000. Ook camerabeelden zijn welkom. 

© inBoskoop.nl — Ga naar de desktop versie