Bericht over rellen in Boskoop blijkt vals alarm

1 februari 2021 - 16:16  •  inBoskoop.nl  •  reacties
Bericht over rellen in Boskoop blijkt vals alarm

Begin vorige week ontving de politie van Alphen aan den Rijn een bericht dat er vrijdagavond 29 januari gereld zou worden in Boskoop. Maar tot opluchting van velen bleef het rustig op straat.

De situatie rondom de aangekondigde rellen werd in de gaten gehouden door de gemeente, de politie en het Openbaar Ministerie. De politie ging vrijdag met meerdere eenheden richting Boskoop in verband met de aangekondigde rellen. Zij hielden met name lopend en op de fiets toezicht in het dorp. De gevreesde rellen bleven echter uit. ‘’Er hebben zich geen groepen mensen verzameld en ook van ongeregeldheden was dus geen sprake’’, laat de politie maandag weten.

Eerder in de week deed burgemeester Liesbeth Spies nog een beroep op Boskopers om duidelijk te maken dat mensen geen gehoor moeten geven aan de oproep. “Ik zie dat veel jonge mensen, ouders en ondernemers op sociale media ook nu al een ander geluid laten horen en duidelijk maken dat aan de oproep om samen te komen geen gehoor moet worden gegeven. Ik wil iedereen bedanken voor de inzet om de rust te bewaren. Alleen zo krijgen we samen de verspreiding van het virus onder controle. Dat is de enige weg uit de lockdown!”

Fotograaf: Josh Walet
© inBoskoop.nl — Ga naar de desktop versie