Chauffeur vrachtwagen reed onder invloed en krijgt rijverbod opgelegd

22 februari 2021 - 14:37  •  inBoskoop.nl  •  reacties
Chauffeur vrachtwagen reed onder invloed en krijgt rijverbod opgelegd

Op vrijdagavond 19 februari belandde een vrachtwagen in de berm op de N207 tussen Boskoop en Alphen. De politie laat nu weten dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde en een rijverbod opgelegd heeft gekregen.

De politie kreeg vrijdagavond een melding binnen dat er een vrachtwagen van de weg was geraakt en mogelijk met een klapband boven de sloot zou hangen. Daarom kwamen de hulpdiensten ter plaatse. Het bleek inderdaad te gaan om een eenzijdig ongeval van een vrachtwagen die bijna in de sloot terecht was gekomen.

“Ter plaatse verklaarde de bestuurder dat hij plots had moet remmen voor een ander voertuig en daardoor van de weg was geraakt. Wij kregen echter het vermoeden dat er nog iets anders een rol had gespeeld”, zo zegt de politie. Een A indicatie bij de blaastest bevestigde dit vermoeden. Hierop werd de chauffeur meegenomen naar het politiebureau voor een verdere ademanalyse. Daar blies hij uiteindelijk 426 ug/l, terwijl een maximum van 220 ug/l is toegestaan. Hierop kreeg de chauffeur dan ook een rijverbod en een proces-verbaal.   

Fotograaf: Josh Walet
© inBoskoop.nl — Ga naar de desktop versie