Burgemeester betreurt autobranden in de Snijdelwijk

23 februari 2021 - 13:13  •  inBoskoop.nl  •  reacties
Burgemeester betreurt autobranden in de Snijdelwijk

In twee maanden tijd hebben er vier autobranden plaatsgevonden in de Boskoopse Snijdelwijk. Naar aanleiding van de autobranden stelde de fractie van de Partij van de Arbeid vragen aan het college. In een antwoord laat burgemeester Liesbeth Spies weten bezorgd te zijn.

“Het college deelt de zorg van de Partij van de Arbeid”, zo is in het antwoord te lezen. Momenteel zijn de autobranden nog in onderzoek bij de politie. “Het onderzoek zal uitsluitsel moeten geven of de autobranden gericht zijn op één straat in de Snijdelwijk”, aldus Spies. “Het onderzoek van de politie zal uit moeten wijzen of dit het geval is. Het college zal in samenspraak met de politie bekijken hoe dit probleem aangepakt kan worden.”

De burgemeester en wethouders betreuren de autobranden, maar wil niet van een ‘modetrend’ spreken. In een reactie op de vragen van de PvdA schrijft de burgemeester: “We betreuren dat dergelijke incidenten zich voordoen in onze gemeente en doen er alles aan om dit te voorkomen. Uw stelling dat het een ‘modetrend’ lijkt ondersteunen we niet. Op grond van de bevindingen van de politie zullen we ons verder beraden hoe hier mee om te gaan.”

De situatie wordt ondertussen in de gaten gehouden. “Door de samenwerking vanuit diverse disciplines, zoals politie, handhaving, gebiedsadviseurs en jongerenwerk, houdt het college vinger aan de pols en zet de mogelijke middelen in om de wijk leefbaar en veilig te houden voor alle inwoners.” Er wordt afgesloten met een opmerking over de problematiek in de Snijdelwijk. “Het college heeft veel oog voor de problematiek in de Snijdelwijk in Boskoop. Door inzet van alle ketenpartners trachten we te voorkomen dat dergelijke incidenten zich nogmaals voordoen.”

Fotograaf: Josh Walet
© inBoskoop.nl — Ga naar de desktop versie