Boskoopse Myrthe en Laura helpen politie bij urgente vermissing

3 maart 2021 - 14:04  •  inBoskoop.nl  •  reacties
Boskoopse Myrthe en Laura helpen politie bij urgente vermissing

Myrthe en Laura uit Boskoop waren woensdag 24 februari niks vermoedend een rondje gaan skeeleren, toen ze een jongedame zagen lopen die qua signalement erg leek op het 16-jarige vermiste meisje die dezelfde ochtend in een Burgernet bericht verscheen. De twee vriendinnen twijfelden geen moment en schakelden de hulpdiensten in.

Myrthe ontfermde zich direct over het vermiste meisje zodat zij rustig werd. Laura loodste al bellend de politie naar de locatie van het meisje. Op het moment dat de politie aankwam hebben zij het meisje overgenomen en konden de vriendinnen rustig verder skeeleren.

De politie laat weten dat zij altijd blij zijn met hulp van burgers. ‘’Maar dit vonden wij ‘een duim’ waard.’’ Daarom zijn zij vrijdagavond 26 maart op pad gegaan om deze duim te overhandigen aan de twee vriendinnen.

Helaas was Myrthe niet aanwezig, maar via beeldbellen heeft de politie de twee dames bedankt voor hun betrokkenheid in deze zaak en de duim overhandigd. Tijdens de overhandiging lieten de twee vriendinnen weten dat ze ‘gewoon gedaan hadden wat ze moesten doen’.

Fotograaf: Politie Alphen aan den Rijn
© inBoskoop.nl — Ga naar de desktop versie