Persoon overleden bij brand in Boskoopse garage

30 maart 2021 - 16:42  •  inBoskoop.nl  •  reacties
Persoon overleden bij brand in Boskoopse garage

Bij de brand die eerder deze middag uitbrak in een garage in Boskoop, is een persoon komen te overlijden. De politie heeft een plaats delict ingesteld. Bij de brand kwam veel rook vrij, waarvan de rookwolken in de omgeving goed te zien waren.

Rond 15:00 uur kwam de eerste melding bij de alarmcentrale binnen. Er werd na een paar minuten al opgeschaald naar middelbrand. De brandweer komt met onder meer twee tankautospuiten en een hoogwerker ter plaatse om de brand onder controle te krijgen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Ruim een uur later meldt de brandweer dat de brand het sein brand meester is gegeven. Het blijkt te gaan om brand in een schuur tegen een kas. "Er wordt op dit moment onderzocht of er asbest bij betrokken is", aldus de brandweer. Er is een persoon komen te overlijden. De politie heeft daarom een plaats delict ingesteld. “Wij doen op dit moment onderzoek naar de oorzaak van de brand en het overlijden van het slachtoffer”, aldus de politie.

UPDATE 16:58 uur
Bij de brand is asbest vrijgekomen, zo laat de brandweer weten. “Voor de zekerheid worden de bewoners van Den Ham 22a t/m 35 eerst mondeling bijgesproken over een handelingsperspectief. Later wordt nog een brief van de gemeente bezorgd.”

Fotograaf: Josh Walet
© inBoskoop.nl — Ga naar de desktop versie