Floreant boekte moeizame zege

27 januari 2020 - 09:15  •  inBoskoop.nl  •  reacties
Floreant boekte moeizame zege

In de vierde klasse C heeft Floreant zijn twaalfde zege geboekt. Alle tegenstanders zijn nu verslagen. Tegen laagvlieger Ammerstolse SV, dat verrassend sterk voor de dag kwam, werd een moeizame overwinning van 3-2 behaald.

In de eerste helft speelde Floreant zijn geliefde spel: hoog druk zetten en elkaar snel de bal in de voeten toespelen. Aanvankelijk leek een hoge score in de maak. In de negentiende minuut kwamen de Boskopers voor door een doelpunt uit het boekje. Frank de Bruijn trok de bal vanaf rechts voor en Luuk Speijer kogelde de bal het net in. Een minuutje later was het al 2-0. De solerende Simeon van Klaveren werd onreglementair gestuit in het strafschopgebied en aanvoerder Bart van Herk maakte vanaf de penaltystip de tweede treffer. Floreant kreeg daarna kansen genoeg om de voorsprong uit te breiden, maar verrassend genoeg was het Ammerstol dat vijf minuten voor rust scoorde. Een vrije trap belandde op een hand en Jory de Lange benutte de toegekend penalty.

In de tweede helft was het fanatieke, fysiek sterke Ammerstol zeker niet de mindere partij. Na zes minuten spelen zeilde een corner vrijwel rechtstreeks het Boskoopse doel in: 2-2. Ammerstol had kort daarna zelfs de kans op de 2-3, maar een gevaarlijke uitval van het duo Rob van Woerkom en Maher Al Kaabi leidde net niet tot een treffer. In de zestigste minuut stelde Floreant toch orde op zaken. Bart Houdijk maakte de 3-2 met een knap schot dat laag in de linkerhoek van het doel verdween. Dat bleek het beslissende doelpunt te zijn. Floreant liep nog wel schade op. Vlak voor tijd kreeg centrumspits Jeffrey Hilgeman een rode kaart, nadat hij iets te fel reageerde op de provocaties van een verdediger.

De tweede reeks van twaalf wedstrijden start Floreant op 1 februari met een uitwedstrijd tegen Moerkapelle, dat op de vijfde plaats in de ranglijst staat.

Fotograaf: Pixabay
© inBoskoop.nl — Ga naar de desktop versie