Floreant lijdt eerste puntenverlies

2 februari 2020 - 16:30  •  Rob Tempelaars  •  reacties
Floreant lijdt eerste puntenverlies

Het was te verwachten dat het eens zou gebeuren. Floreant heeft na twaalf wedstrijden gewonnen te hebben in de vierde klasse C zijn eerste puntenverlies geïncasseerd. In de uitwedstrijd tegen Moerkapelle kwamen de Boskopers niet verder dan 2-2 en mochten achteraf met deze uitslag nog best tevreden zijn.

Floreant, dat aantrad zonder de geschorste centrumspits Jeffrey Hilgeman, begon goed aan de wedstrijd, maar na elf minuten was het na een snelle counter Timon van Dal die de 1-0 voor Moerkapelle scoorde. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong, want twee minuten later kwam Floreant langszij door Roy Monissen, die vanuit een moeilijke hoek de gelijkmaker aantekende. Vijf minuten voor rust kwam Moerkapelle opnieuw voor. Alweer vanuit een goed uitgevoerde counter bracht Lourens Sluiter de 2-1 op het bord.

De tweede helft was bloedspannend en bracht veel spektakel. Bart Houdijk maakte op aangeven van Mo Ahmidouch nog wel de gelijkmaker, maar naarmate de wedstrijd vorderde kon Moerkapelle het meest aanspraak maken op de overwinning. Het was vooral aan de voortreffelijk acterende Boskoopse doelman Smeenk te danken dat het uiteindelijk bij 2-2 bleef.

Floreant is ook na deze uitslag de koploper in de vierde klasse C, maar zag de voorsprong op de naaste belagers Bergambacht en BSC ’68 tot vijf punten slinken. Op 8 februari ontvangt Floreant in eigen huis WDS, waarvan eerder met 0-7 gewonnen werd.

Fotograaf: Pixabay
© inBoskoop.nl — Ga naar de desktop versie