Floreant wint weer van WDS

10 februari 2020 - 13:08  •  inBoskoop.nl  •  reacties
Floreant wint weer van WDS

De uitwedstrijd tegen WDS won Floreant vorig jaar met klinkende cijfers: 0-7. Afgelopen zaterdag was de krachtsverhouding in de thuiswedstrijd evenwichtiger, maar de Boskopers wonnen wel weer, ditmaal met 3-1. Door de winst blijft Floreant ongeslagen koploper in de vierde klasse C.

De wedstrijd kende een tumultueus begin. Al na twee minuten mocht aanvoerder Bart van Herk vanaf de penaltystip raak schieten, nadat Jeffrey Hilgeman, die weer mee mocht doen omdat zijn rode kaart door de KNVB geseponeerd was, in het strafschopgebied werd gevloerd. Twee minuten later was het Hilgeman zelf die een doorgekopte voorzet van Frank de Bruijn binnenschoot: 2-0. Een minuutje later mocht de trainer van WDS het veld verlaten, omdat hij te veel misbaar maakte in de ogen van de scheidsrechter.

Iedereen maakte zich op voor een monsterzege, maar de opbouw van Floreant – normaliter een krachtig wapen – haperde. Een schot van enorme afstand door Bruce Tol ging net over het doel en Frank de Bruijn kreeg nog een grote kans, maar voor rust werd er niet meer gescoord.

In de tweede helft zette WDS Floreant van meet af aan flink onder druk en vertoefde veelvuldig op de Boskoopse helft. In de zestigste minuut leidde dat tot de aansluitingstreffer, vanuit de kluts gemaakt door Jelle Koenekoop. Floreant bleef moeite hebben met de opbouw, maar kreeg vanaf de zeventigste minuut toch weer de nodige kansen. Tot tweemaal toe werd het houtwerk van geraakt, maar uiteindelijk deed een speler van WDS zijn eigen ploeg de das om. Een scherpe voorzet van Jeffrey Hilgeman werd door Steven Verlaan onder druk in het eigen doel gewerkt: 3-1, tevens de einduitslag.

Floreant kan zich nu opmaken voor een cruciale reeks wedstrijden tegen directe concurrenten: een uitwedstrijd tegen nummer vier Haastrecht en, na twee weken rust, een thuiswedstrijd tegen nummer twee Bergambacht en een uitwedstrijd tegen nummer drie BSC ’68.

Fotograaf: Pixabay
© inBoskoop.nl — Ga naar de desktop versie