Floreant verliest voor het eerst

17 februari 2020 - 08:52  •  inBoskoop.nl  •  reacties
Floreant verliest voor het eerst

Na veertien wedstrijden ongeslagen te zijn geweest, verloor Floreant zijn eerste wedstrijd in de vierde klasse C. De Boskopers gingen in en tegen Haastrecht onder stormachtige omstandigheden de bietenbrug op en verloren, terecht, met grote cijfers: 4-1.

Floreant koos ervoor om de eerste helft tegen de wind in te spelen, maar dat bleek geen goede beslissing. Met storm Dennis als twaalfde man maakte Haastrecht tussen de twaalfde en de negentiende minuut uit hoekschoppen drie doelpunten, achtereenvolgens gescoord door Rogier Schröder, Danny de Bruin en Jason Wolf. Voor rust kon Floreant alleen iets terugdoen door een benutte strafschop van Bart van Herk.

In de tweede helft waren er wat schermutselingen, werd de wedstrijd enige tijd stilgelegd en mocht de doelman van Haastrecht, Mark Stauthamer, met rood het veld verlaten. Veldspeler Sem de Bruin nam zijn plaats in. Voor Floreant was dat het teken om de druk op te voeren, maar tot doelpunten leidde dat niet. Het zat de pover spelende Boskopers opnieuw tegen. Aanvoerder Bart van Herk moest ook met rood het veld ruimen en twee minuten voor tijd maakte verdediger Thomas de Bruin op ongelukkige wijze een eigen doelpunt.

Floreant blijft vooralsnog koploper in de vierde klasse C, maar heeft nu nog maar twee puntjes voorsprong op naaste belager Bergambacht. Na een rustperiode van twee weken ontmoeten beide ploegen elkaar in Boskoop op 7 maart.

Fotograaf: Pixabay
© inBoskoop.nl — Ga naar de desktop versie