Floreant blijft koploper na topper tegen Bergambacht

9 maart 2020 - 10:59  •  inBoskoop.nl  •  reacties
Floreant blijft koploper na topper tegen Bergambacht

Door in eigen huis met 0-0 gelijk te spelen tegen nummer twee Bergambacht blijft Floreant koploper in de vierde klasse C en blijft ook de voorsprong van twee punten behouden.

In de eerste helft viel er voor de massaal opgekomen toeschouwers weinig te genieten, wat mede veroorzaakt werd door de spanning die er flink op zat bij beide teams en een venijnig windje, dat schuin over het veld joeg. Wat het publiek vooral te zien kreeg, waren lange ballen, hoge ballen en tal van wedstrijdonderbrekingen. De twee kemphanen kregen ieder wat mogelijkheden, maar van uitgesproken kansen was geen sprake. Floreant, dat speelde zonder de geschorste aanvoerder Bart van Herk, kreeg wel een tegenslag te verduren toen Bart Houdijk geblesseerd te veld moest verlaten.

In de tweede helft was het vertoonde spel beter en vergoedde de voortdurende oplopende spanning veel. Floreant kreeg onder andere kansen via Bruce Tol (kopbal uit een corner) en Jeffrey Hilgeman (vrije trap) en Bergambacht zag tot tweemaal toe Jelle Hordijk in kansrijke positie het doel missen. In de negentigste minuut hadden de Boskopers het duel alsnog kunnen beslissen. In het strafschopgebied gaf Luuk Speijer de bal voor aan Mo Ahmidouch, maar die zag zijn frommelballetje via de paal over de achterlijn belanden. Nauwelijks dertig seconden later had Bergambacht nog een uitgelezen kans, maar een voorzet vanaf de linkervleugel scheerde de Boskoopse lat. Zo kwam er een eind aan een matige maar spannende wedstrijd die terecht geen winnaar kende.

Op 14 maart staat er voor Floreant opnieuw een topper op het programma als er uit tegen BSC’68 gespeeld moet worden. BSC staat op de vierde plaats met een wedstrijd minder gespeeld dan de nieuwe nummer drie Haastrecht.

Fotograaf: Pixabay
© inBoskoop.nl — Ga naar de desktop versie