Floreant opnieuw koploper

28 september 2020 - 08:38  •  inBoskoop.nl  •  reacties
Floreant opnieuw koploper

Floreant is, net als lange tijd in het vorige seizoen, koploper in de vierde klasse C. In eigen huis wonnen de Boskopers met maar liefst 7-0 van Gouderak. Met een formidabel doelsaldo van 11-0 uit twee wedstrijden staan de Boskopers op doelsaldo op de eerste plaats.

In de eerste helft van de wedstrijd speelde Floreant ronduit slecht en grossierde in passes aan de tegenstander. Als excuus mag worden opgevoerd dat Gouderak voortdurend met tien man achter de bal speelde en zich volledig ingroef. Voor rust kwam Floreant toch op voorsprong na 20 minuten toen Luuk Speijer via een verdediger van Gouderak de 1-0 aantekende.

Na rust overrompelden de geel-blauwen de tegenstander volledig. Een cruciale factor was de back Tony Warmerdam, die beslist over meer dan twee longen moet beschikken. Keer op keer liet hij zijn directe tegenstander achter zich en gaf vanaf de rechterflank beslissende voorzetten. Luuk Speijer tekende voor de 2-0 en Jeffrey Hilgeman, op voorgeven van Tony Warmerdam, voor de 3-0. Daarna kwam Frank de Bruijn als invaller in het veld voor Chandeux van Herk en hij zorgde voor een extra impuls. Eerst was het Jeffrey Hilgeman die, op een voorzet van Tony Warmerdam, de 4-0 mocht aantekenen, en daarna zorgde de ervaren Frank de Bruijn er hoogst persoonlijk voor dat Jeffrey Hilgeman zijn hattrick kon maken, tekende hijzelf voor de zesde treffer en leverde hij ook de assist aan Luuk Speijer, die de eindstand op 7-0 bracht.

Op 3 oktober moet Floreant de als lastig ingeschatte uitwedstrijd tegen Moerkapelle spelen.

 

Fotograaf: Pixabay
© inBoskoop.nl — Ga naar de desktop versie