Floreant lijdt pijnlijke nederlaag

12 oktober 2020 - 09:21  •  inBoskoop.nl  •  reacties
Floreant lijdt pijnlijke nederlaag

Floreant, koploper in de vierde klasse C, verloor in eigen huis verrassend en op dramatische wijze van SPV’81 uit Polsbroek, dat tot nu toe slechts één puntje wist te vergaren.

Terwijl de regen met bakken uit de hemel viel, leek aanvankelijk niets erop te wijzen dat Floreant het onderspit zou delven. De Boskopers waren in de eerste helft continu op de helft van SPV te vinden, maar zagen diverse schoten rakelings langs de doelpaal gaan. Luuk Speijer scoorde wel, maar zijn doelpunt werd geannuleerd, omdat de scheidsrechter daaraan voorafgaand buitenspel had geconstateerd. Het enige wapenfeit van SPV was een schotje over het doel van Martijn Hakkenberg.

Na 5 minuten in de tweede helft bracht Thomas Spelt SPV volledig onverwacht op voorsprong. Toen Floreant kort daarna de bal driemaal achtereen in de voeten van de tegenstander schoot en Stijn Achterberg de stand op 0-2 bracht, gingen bij Floreant alle seinen op rood. Bart van Herk werd ingebracht als invaller en verdediger Joey Tinkhof werd naar het front gestuurd als extra aanvaller. Dat verschafte de aanvallers van SPV wel de nodige ruimte, waar Sander Koolwijk van profiteerde door de 0-3 aan te tekenen.

Pas laat in de wedstrijd toonde Floreant wat veerkracht. Na een hoekschop (Floreant mocht er in totaal 14 nemen en SPV 2) wist Thijs van der Loo de bal via een verdediger het doel in te werken en diep in blessuretijd bracht Tristan van Eeden de eindstand op 2-3.

Door het pijnlijke verlies duikelde Floreant op de ranglijst naar een vierde plaats. Als er gevoetbald mag worden, speelt Floreant op 17 oktober zijn volgende competitiewedstrijd uit tegen het Zoetermeerse Oosterheem.

Fotograaf: Pixabay
© inBoskoop.nl — Ga naar de desktop versie