Hazerswoudse raadsleden hebben vraagtekens bij verkeersplannen

25 februari 2020 - 08:36  •  inBoskoop.nl  •  reacties
Hazerswoudse raadsleden hebben vraagtekens bij verkeersplannen

Raadsleden van CDA, Nieuw Elan, D66 en VVD stellen, in principe namens Hazerswoude-Dorp waar zij wonen, vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Zij willen vooral weten waarom de gemeenteraad en de dorpsbewoners ineens buitenspel staan.

Na de presentatie van een nieuwe verkeersplan om de druk weg te nemen van de provinciale weg N209, tussen Zoetermeer en de N11, is onder de dorpsbewoners en dorpsraad commotie ontstaan. Het nieuwe verkeersplan bleek ‘zomaar’ uit de lucht te komen vallen en heeft niet of nauwelijks raakvlakken met hetgeen besproken is in een lang participatietraject.
Ook is het verkeersplan niet in overeenstemming met de opdracht die de gemeenteraad in december 2017 heeft gegeven. Hiervoor zouden worden uitgewerkt variant X Robuust van de provincie Zuid-Holland voor de provinciale weg en de Alphense variant voor de lokale wegen in Hazerswoude-Dorp. Het plan is onderdeel van een groter geheel om de regio N207 zuid beter te ontsluiten.

De woensdag 19 februari aangedragen oplossing is een rotonde en een weg over de parkzone. De gemeenteraad had een voorkeur voor een omleiding via Weidelanden. De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn en provinciale staten zijn niet betrokken bij de nieuwe oplossing. Raadsleden die aanwezig waren bij de presentatie in Hazerswoude-Dorp waren net zo verrast als de andere dorpsbewoners.

Raadsleden Jeroen van Gool (CDA), Peter Versteeg (Nieuw Elan), Pieter Jan Morssink (D66) en Maurice Piette (VVD, als vervanger van Bas van Polanen) willen nu weten waar deze oplossing vandaan komt. Ook willen zij de financiële onderbouwing zien. Maar vooral gaat het om het passeren van zowel de dorpsbewoners als de gemeenteraad.

Fotograaf: Alphens EV
© inBoskoop.nl — Ga naar de desktop versie